Saptamana 39 de sarcina

Dezvoltarea copilului in a 39 saptamana de sarcina

Colul uterin se scurteaza si incepe sa se deschida, in timp ce vezica urinara suporta o mare presiune in intreaga perioada de sarcina. Semne de nastere pot consta in cresterea in intensitate a contractiilor la intervale regulate de timp, ruperea apei (din momentul in care apa s-a rupt, copilul nu mai este intr-un mediu steril), pierderea dopului gelatinos. In aceste conditii, este necesar sa mergeti la maternitate pentru a fi supravegheata deoarece nasterea ar putea avea loc in orice moment.

In saptamana 39 de sarcina, copilul dumneavoastra masoara putin peste 50 cm si cantareste aproximativ 3400 gr. Plamanii micutului sunt de acum maturi si sunt pregatiti pentru a-si prelua functia, unghiile degetelor de la picioare s-au dezvoltat complet.
Copilul a inceput sa coboare in partea de jos a stomacului, lucru care ar trebui sa usureze plamanii si diafragma, dar creste presiunea in pelvis. Micutul tau se misca mult mai putin in aceasta perioada deoarece nu mai are suficient loc. Exista totusi riscul ca micutul tau sa aiba cordonul ombilical rasucit in jurul gatului, lucru care ar ingreuna nasterea
Daca este baietel, testiculele sale au coborat in scrot, iar daca este fetita, labiile sunt complet formate.

This entry was posted in Sarcina pe saptamani and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *