Despre doctori in general

La vreo 2 luni dupa ce s-a nascut micutul nostru, dupa o vizita la medicul lui de familie ni s-a spus sa mergem la un doctor ortoped pentru un consult. I s-a parut doctorului de familie ca laba piciorului este orientata catre interior si cel mai bine ar fi sa-si dea cu parerea un ortoped. Toate bune si frumoase, am fost de acord cu propunerea pediatrului.

Prima data am fost la un domn doctor Fodor si nu mai stiu cum, care ne-a spus ca ar fi bine sa-i punem piciorul in gips sa-i corectam pozitia care dupa parerea lui nu era in regula. Ajunsi acasa am inceput sa cautam pe net pareri despre acest doctor si surpriza a fost cam mare deoarece si alti parinti care au apelat la el au avut surprize neplacute. Am decis sa mai incercam parerea altui doctor si la sfatul unui prieten am ajuns la doctorul Burnei Gheorghe de la Budimex.

Am fost cand era de garda, am asteptat frumos la coada si intr-u final am intrat. Doctorul Burnei s-a uitat fugitiv la copil si in nici 2 minute concluzia era trasa, aveam o trimitere la radiografie si urma sa revenim cat de curand la el. De data asta trebuia sa-i luam incaltaminte ortopedica si parerea lui era ca are si displazie la sold si trebuia verificat cu o radiografie. Am fost imediat la parter am facut radiografia si ne-am intors la etaj la doctor pe care nu l-am mai gasit, deoarece plecase la vizite in saloane. Am vorbit cu un rezident care ne-a spus ca totul este in regula la radiografie si in cele din urma am plecat ca se facuse tarziu si micutul trebuia sa manance.

Nici dupa aceasta vizita la doctor nu ne-am linistit si am vrut si o a treia opinie. Am mai intrebat in stanga, in dreapta, am mai citit pe net si am facut programare la o consultatie la doctorul Mihai Jianu.

Am venit si aici cu speranta ca acest doctor va spune altceva si asa a fost.  Am intrat in cabinet si am incercat sa-i spunem de ce am venit si pe unde am fost, iar prima reactie a acestui doctor a fost: nu imi spuneti nimic, eu il consult va spun ce are copilul si dupa puteti sa-mi spuneti. S-a uitat la copil si a spus ca totul este in ordine si ca nu are absolut nimic. Dupa, i-am povestit prin ce am trecut si in timp ce ii povesteam i-am aratat si radiografia. Cand a vazut-o s-a schimbat la fata si ne-a intrerupt din discutie.

Continuarea lui a fost: in tarile civilizate daca supui un copil la 2 luni si jumatate la radiografie este caz de malpraxis si atunci a inceput sa ne spuna si sa ne arate poze despre cum trebuie sa fie piciorul copilului si care este asezarea normala a oaselor. Laba picioarelor era un pic orientata spre interior si doctorul ne-a spus ca este normal asa ceva pana la varsta de 1 an sau pana cand copilul incepe sa mearga deoarece in burta mamei el sta in pozitia ghemuit si asa s-au format labele picioarelor, in aceasta pozitie dar se va corecta in timp. Ne-a spus sa mai venim la el la o consultatie dupa ce copilul merge bine in picioare.

L-am ascultat pe acest doctor pentru ca ne-a explicat clar cum sta treaba si cum trebuie sa fie asezate oasele copilului.

Acum micutul nostru are 1 an si jumatate, merge perfect in picioare si nu are nimic. In urma cu cateva zile am fost la doctorul Jianu la consultatie si ne-a spus ca totul este ok si copilul este dezvoltat sanatos din punctul lui de vedere.

Cine a mai avut astfel de aventuri ii rugam sa scrie aici sa stie lumea cu cine are de a face.

This entry was posted in Despre copii and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *